top of page

Se hvordan vi behandler pigmentflekker


Har du fått flere pigmentflekker enn du ønsker i løpet av sommeren? Se hva slags behandling som har effekt.

- Pigmentering er i utgangspunktet en kronisk tilstand, og vanskelig å bli helt kvitt. Men med riktig behandling, vil du utvilsomt bli bedre, sier medisinsk estetisk sykepleier Tone Vallestrand hos Skintech.

Hun anbefaler at du – før du starter behandling – foretar en VISIA hudanalyse blant annet for å se hvor dypt pigmentene dine går. Når analysen er foretatt, er det enklere for sykepleieren eller hudpleieren å velge riktig behandling for deg.

- Når vi behandler pigmentflekker, bruker vi metoder som lysner flekkene i så stor grad at de nesten ikke synes. Deretter er det viktig å vedlikeholde. Det gjør du best ved å beskytte huden mot sol og bruke solkrem med minst faktor 30 (SPF 30), sier Tone.

Solkrem hele året

Solkrem bør du bruke hele året, uansett værforhold. I tillegg bør du unngå å oppholde deg i solen – for eksempel hvis du reiser til sydlige strøk – midt på dagen.

- Solen er sterkest fra klokken 11-15. Da anbefaler jeg at du beskytter deg ekstra godt, enten ved å sitte i skyggen med en god bok eller bruke hatt i tillegg til solkrem.

Laserbehandling egner seg godt Tone anbefaler klinikkene å behandle fregner, leverflekker eller pigmentflekker forårsaket av sol med laser.

- Vår IPL-laser Harmony PRO er et særdeles godt verktøy. IPL fjerner effektivt og skånsomt pigmentflekker, hemangiomer, solskader, kapillærer eller couperose og fødselsmerker. Behandlingen er trygg og gir svært gode resultater, sier Tone.

Hvor mange behandlinger du trenger, er individuelt. Men de fleste trenger 2-5 behandlinger for å få et godt resultat.

Dette er IPL

- IPL er et bredspektret lys med flere bruksområder. Vi jobber med forskjellige bølgelengder hvor varmen omdannes til spesifikk energi i huden, sier Tone.

Det finnes en rekke IPL-behandlinger både med høy og lav energi på markedet. IPL laseren fra Alma Larsers har innebygget kjølesystem som bidrar til at behandlingene går raskt og effektivt, samtidig som den er helt trygg.

Ved IPL-behandling av pigmentflekker/fødselsmerker absorberes lyset i melaninet og omdannes til varme. Ved kraftig varme ødelegges/”sprenges” melaninet.

Slik forebygger du

Etter behandling bør du forebygge. Det gjør du blant annet med peelinger og kremer du kan bruke hjemme.

- Våre peelinger fra Dermaceutic er spesialtilpasset denne type behandling, og viser til gode og langvarige resultater. Mela peel eller Mela peel Forte er peelinger som gir huden din en kickstart. Disse behandlingene utføres i klinikken. I tillegg får du et eget program du bruker hjemme.

Peelinger fjerner gamle og skadede hudceller. I tillegg stimuleres til cellefornyelse. Lettere peelinger brukes til mer overfladiske pigmenter med kort eller ingen nedetid.

Hvis du har dype pigmenter/malasma, bør du beregne behandling hvor du flasser - eller exfolierer – mye.

Slik behandler vi pigmentflekker

  • Start med VISIA hudanalyse for å kartlegge ditt problem

  • Ta laserbehandlinger – de fleste trenger 2-5 behandlinger

  • Foreta peeling med Dermaceutic Mela Peel eller Mela Peel Forte

  • Bruk ansiktskrem med solfaktor hele året

  • Forebygg med riktig hudpleie for hjemmebruk

Comments


Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page